מדינת ישראל מפעילה קרו שמיועדת להעמדת הלוואות לעסקים קטנים ובינוניים. המטרה העיקרית של הלוואות לעסקים בערבות מדינה היא לסייע לעסקים שבדרך כלל מתקשים לקבל אשראי, בין אם מדובר על מימון של הפעילות השוטפת או על מימון פעילות לצמיחה וגדילה. מבחינת המדינה, סבסוד הלוואות והעמדת פתרונות מימון הם כלים יעילים לשיפור ולחיזוק של המגזר העסקי. כאשר מביאים בחשבון שמדובר על הלוואות שמיועדות מלכתחילה עבור עסקים קטנים ובינוניים, מבינים גם את היתרונות שלהם.
קודם כל, הלוואות לעסקים בערבות מדינה מתאפיינות בתנאי החזר נוחים עבור קהל היעד. תקופת ההלוואה יכולה להיות עד 5 שנות אשראי ועד 6 חודשי גרייס, כאשר סכום ההלוואה המקסימאלי נקבע לפי סוג העסק. בין היתר, כדאי לציין שעסק בהקמה יכול לקבל הלוואה של עד 500 אלף ש"ח, בעוד עסק קטן בעל מחזור מכירות של מעל 6.25 מיליון ש"ח בשנה כבר יקבל הלוואה של עד 8% ממחזור המכירות.
מה מרוויחה המדינה מהעמדת הלוואות בתנאים מועדפים?
השאלה המעניינת היא מה האינטרס מאחורי הלוואות לעסקים בערבות מדינה. מטבע הדברים, כאשר המדינה מפעילה קרן שהמטרה שלה היא לאפשר לבעלי עסקים קטנים ובינוניים לקבל הלוואות בתנאים טובים יותר מאשר אלו שיש בשוק, היא נדרשת לשלם על כך סכומי כסף לא מבוטלים. מצד שני, זה כאמור הכלי האקטיבי הטוב ביותר לעודד את המשק ובתקווה גם לשפר את הצמיחה.
הלוואות לעסקים בערבות מדינה חשובות לסקטור כולו. במדינה מערבית מבינים שהמגזר העסקי ובעיקר בעלי עסקים קטנים ובינוניים הם הקטר של המשק, לכן צריך לדאוג שיהיה מימון ואשראי לפעילות שלהם. במידה וההלוואות ניתנות עבור בעלי העסקים, כל המשק מרוויח ויחד איתו הציבור.